Besökare

måndag, april 23, 2012

Stressa mindre

Barn idag är otroligt stressade, har höga krav och mål. Äter dåligt och helgerna är fullspäckade med aktiviteter och annat. När ska barn bara få vara, inte ut och fara och flänga hela tiden, tider som ska passas och deadliner som ska hinnas i tid. Det är så mycket krav och förväntningar på dagens barn och ungdomar (även på oss vuxna) man ska nå upp till en viss nivå annars är man inte tillräckligt "bra". Man ska hela tiden passa in och anpassa sig för att få vara delaktig i saker och ting. Tänk att bara få vara sig själv och inte tänka så mycket om vad andra tycker och tänker. Sluta stressa!

Ha en bra dag :)

www.dn.se

Idag har vi en dag då vi bara är, bara tar dagen som den kommer och gör det som faller oss in :)
Mina barn har sånna dagar hos sin dagmamma också och det är superviktigt tycker jag :)





2 kommentarer:

Linda sa...

Ja det är verkligen på tok för många som stressar idag. Klokt ämne du tar upp och jag håller såå med dig! (Även fast man ibland inte vet hur man ska få ihop livet utan stress och allt tyvärr :( )

Skruttmamman sa...

Tack Linda. Ja det är verkligen ett ämne som man kan prata länge om. tycker det är viktigt att lyfta fram och betons det viktiga i att lära sig ta det lugnt och inte glömma att andas ibland. Men stressen finns där och kommer upp alldeles för ofta. Mvh Cecilia