Besökare

tisdag, juli 31, 2012

Träsktroll :)

Vaknade imorse av pussar från mina minitroll, upp och bädda ner sig i soffan för titta på Shrek 3 :)
Sen dess, alltså 07:00 har Minoe sprungit runt med armpuffar och sandaler och vill promt åka och bada... Hmmm, vi som skulle städa idag.

Mamma minitroll ;)


Så nu har vi iallafall städat och fixat klart hemma. Barnen myser i soffan och jag ska ta en dusch för att sedan träffa bästa tjejerna, Marie och Alicia :)

Mys i soffan :)


Fruktmys i soffan :)

Kram och njut i solen/regnet :)




"Även om man tror att man bäst och snyggast så är det kanske
just ett träsktroll som man är ämnat att vara
och då får man leva därefter"



måndag, juli 30, 2012

Tänk efter...

Idag har jag det varit en jobbig dag för Liam, morgonen började fel och det är aldrig bra med en dålig start. Sen när klockan passerat 10:00 och äntligen fått i oss frukost så hade han lugnat sig lite och påklädningen gick okej. Sen vid 11:00 var det fullt ös ute på gården med vattenkrig varvat med burken och bärplockning :) Liam har ätit superdåligt i 3 dagar nu, inte ens pannkaka går ner :(

Efter lunchen så åkte vi och träffade finaste Marie och Alicia för lite bad och lek. Massa härligt skratt och prat :) Vilken underbar människa du är Marie ;) Du är värd respekt och någon som älskar just dig och dina fantastiska barn :)





Det är så skönt när Julian och Liam är ute å gården och leker, dom har så härliga kompisar som alltid tar hand om varann. Alla får vara med och ingen är utanför oavsett ålder. Vilken gemenskap det är :)


Mamma och Minosan <3


Sötnosen nybadad :)


Trollunge <3

Varför är det så att dom som pratar mest om andra och tror sig veta bäst, och dessutom tror sig vara snyggast i hela världen alltid faller hårdast i slutändan. Tänk om folk kunde stå för vad dom säger om andra människor, stå för att det faktiskt är dom som har förstört för andra. Kan man inte det kan man lika gärna vara tyst :)


Man ska nog rannsaka sig själv innan man tycker och tänker om andra högt,. Är man så himla bra själv och vad tycker andra egentligen? Det är bara så tråkigt att vissa människor inte kan ta kritik på rätt sätt utan tar allt så personligt och sätter taggarna utåt i precis alla situationer.  Roligt och intressant ämne om hur människor agerar för att nå dit dom vill :) Hmm!






Snart ska vi åka till världens bästa Tanja, som jag har saknat henne. Nedräkning börjar idag...
Tack pappa för att du är du och alltid finns där för mig och barnen :)

Kram och godnatt på er alla goa :)

Jag är ganska bra ändå :)

Vad är det för skön sommar vi har i Sverige, solen skiner med sin frånvaro, det är kvavt och klibbigt och regnar varannat om :( och sen lite blåst på det. Men det är ju svensk sommar i ett nötskal...

Igår träffade jag bästa Linda, pratade och tog en lång promenad runt Tyresö på 3 timmar. Det var verkligen jätteskönt att bara få rensa huvudet ordentligt. Ut med allt jobbigt och in med massor av nytt och positivt, så idag känner jag att jag mig stark och tror lite mer på mig själv. Fick ett samtal idag och ska i höst göra något som jag länge drömt om men inte riktigt vågat förut, nu är det dags att fortsätta utvecklas och ta några steg framåt. Det kommer att bli bra det här :)
Det är så kul när folk tror på en och ser något som man inte själv sett förut. Då blir man lite stolt och växer som människa, jag är ganska bra ändå :)


Minoe tog sig en 2 timmar lång sovstund
 när vi var på promenad

Vi hittade en liten kompis på vägen hem :)

Barnen fick välja middag och såklart så blev det mammas pannkakor, så Neo och jag gjorde iordning smeten och gräddade på för fullt :)

BusNeo ;)




Ha en fantastisk dag alla goa :)


söndag, juli 29, 2012

Vågar jag det här...

Söndag idag och det har varit en rolig och innehållsrik helg.

Fredagen bjöd på massor av bus med mina små hjärtan, älskar verkligen dom dagar där vi bara gör som vi vill. Inte så många måsten och krav att leva upp till. En kravlös fredag där vi tog dagen som den kom. På kvällen mötte jag upp min storasyster Petra, bästa Lisa och Johanna för att käka gott på söder. Sen blev det Golden Hits "all night long", hade så otroligt roligt. Tack tjejer för en vansinigt rolig kväll :)

Lördagen bjöd på sol och värme, en bra dag för Liam dessutom som spenderade fm i soffan med lite lördagsmys.. Värmen tar på honom, det är jobbigt och han äter sämre än vanligt så blodsocker nivån är inte där den ska. Men vi gör det bästa av situationen och fokuserar på det positiva och förstärker det.

På kvällen åkte jag till en fantastisk människa, åt och drack gott. Jag känner mig en gnutta bättre idag än vad jag gjorde igår, hm undrar varför? Har fått mycket att tänka på men jag kanske ska sluta tänka lite för en stund och bara känna efter, kanske våga känna efter för första gången och bara vara jag, "klä av" sig och se vad som händer. Skala bort ett lager eller två.  Kanske känner och finner jag något som jag aldrig upplevt förut? Hmm, känner mig lite annorlunda idag, på ett bra sätt men jag kan inte sätta fingret på vad... Lite läskigt är det...
Vågar jag det här? Ja, jag tror verkligen jag kan det.
Tack för att du finns i mitt liv :)

Det är läskigt när man träffar en människa som ser rakt igenom ens själ men samtidigt så är jag så tacksam över att jag inom sin tid kommer att bli hel och kanske få hitta rätt...

Idag ska jag träffa bästa Linda :)

Varma kramar till alla underbara människor ;)

torsdag, juli 26, 2012

Underbara dagar :)

Igår spenderade jag dagen med världens bästa Linda, hon har varit på Cypern i 2veckor så vi hade sååå mycket att prata om, massor av skratt såklart. God lunch, långpromenad och sen blev det parken med mina älskade små hjärtan :) Tack Linda för en fantastisk dag <3

Bästa Linda <3



Minosan ;)

Bästa syskonen ;)


Bästa Neo ;)


Idag tog åkte jag och Julian in till stan och gick på bio och såg favoriten The amazing spiderman, den va riktigt bra :) Vi hade en riktigt mysig dag i stan idag.

En något trött Julian ;)




Det svenska sommarvädret är verkligen intressant, det går upp och ner. Solen lyser med sin frånvaro och regnet hänger i luften, härligt :)
Ska försöka komma iväg till min mamma snart och även åka och hälsa på bästa Tanja, saknar er :)
Jag älskar sommaren och den här sommaren är fantastisk, helt underbar ;)

Njut av sommaren ;)


onsdag, juli 25, 2012

*Gäääsp*

Har sovit som en kratta inatt, när jag väl somnade så vaknade jag vid 05.00 igen och kunde verkligen inte somna om igen, lite trött kan man säga men det går över :( Men vad gör det, solen skiner och det ser faktiskt ut att bli en  helt  underbar dag idag.

Liam kom hem igår så nu är allt i sin ordning igen :) Samma mönster och samma rutiner :) precis som det ska vara med andra ord. Men han har haft det så bra, varit vid vattnet, myst med mormor och bara varit Liam utan krav och måsten. Det är ju då han mår som bäst. Lite avkoppling från vardagen.

Idag blir det till att träna och träffa bästa Linda :) Sen får vi se vad dagen har att bjuda på, kanske en båttur i skärgården.




Kram på er alla goa :)

tisdag, juli 24, 2012

Ledsen :(

Vart är sooolen :(
Nu börjar jag ruttna på den här sommaren, vill ha sol och blå himmel ;)

Idag har jag hunnit me en hel del, baka bullar, gjort paj och varit och handlat och solat.
Imorgon kör träningen igång igen! UNDERBART!!!
Men ikväll kommer världens bästa Liam hem och jag längtar såååååå mycket :)

Det är så tråkigt när människor måste lägga sig i andras liv och försöka förstöra och tro att dom är så mycket bättre än andra. Bättre förresten, hur är man när man är bäst....? Hmm, blir ledsen när det händer mig eller mina vänner :( Säger man något så får man också stå för det oavsett, antingen är man tyst eller så står man upp för det man tycker. sen måste alla människor få umgås med vem man vill och passar det inte andra så får det vara. vi är inte mer än människor och därmed inte heller perfekta.



Kram på er alla och njut av sommaren (vilken sommar?) Ha ha ha ;)


måndag, juli 23, 2012

Tröttare än tröttast :)

Jag saknar min Liam så otroligt mycket nu, men imorgon kväll kommer han hem igen :)
Det är verkligen så himla tomt när han inte är hemma, allt är som sagt så annorlunda.
Idag har det varit "höstväder", känns sådär eftersom jag vill ha sol och värme, så undrar vart solen har tagit väder...  



Idag har jag verkligen inte gjort någon nytta alls, jag är så himla trött idag :( Vet inte riktigt varför men men...  Det har blivit lite parken och lite bad för barnen. Snart ska det läggas barn och sen ska jag lägga mig i soffan och somna till någon bra film, brukar bli så... :)

                                                                    Mys i parken <3


Bästa Julian <3


Bästa Neo <3


Bästa Minosan :)

Kram på er alla och *gäääsp*





söndag, juli 22, 2012

Då var det söndag igen och helgen bara sprang förbi. Idag ska det bakas bullar och lite bröd :)
Känner att det är dags att ta tag i bakeriet idag, ska hinna med en sväng till parken också.

Saknar min lilla prins så det gör ont i hjärtat, pratade med Liam imorse och han va så glad. Han satt och lekte med sitt star wars lego. Han har blivit så stor, så pojkig och så duktig på att prata, han kan verkligen uttrycka sig på ett annat sätt än han kunde för ett par månader sen. Det är så roligt att se att utvecklingen går framåt, fokusera på det som är bra och förstärka det. Han är en toppenkille med glimten i ögat, omtänksam och vill alla väl, det är min Liam det.

Men hur jobbigt det än kan vara så saknar jag honom när han är borta och det är så fruktansvärt tomt, ingen Liam som vaknar vid 06:00, ingen som sitter vid datorn och kör Star Wars, Ingenting är sig likt, allt är så annorlunda så ensamt på något sätt :(




Det kan är jobbigt när man är mitt uppe i vardagen med en barn med funktionshinder och i mitt fall autism, det finns bra stunder och mindre bra stunder. Livet är ett enda stort pussel som aldrig blir komplett. Det kommer alltid att vara någon bit som sitter fel eller inte passar, det är då man måste hitta en annan väg att gå så man får en fungerande vardag. Vi måste kanske låta våra barn göra sånt som kanske inte är helt okej i vanliga fall, se saker med andra ögon och ha förståelse. Förståelse för att vi har ett barn som inte fungerar som alla andra. som gör saker på ett annat sätt, som tänker på ett annat sätt och upplever saker helt annorlunda.

Våra barn kan vara ljudkänsliga, ha jobbigt med maten, alla "krav" är någonting fruktansvärt, och med krav menas att om jag ber Liam göra något så blir det ett krav för honom. Vi jobbar mycket med att ha kravlösa stunder hemma då vi bara är och leker utan krav tex. Allt är en balansgång och den är svår att balansera men ibland så funkar det bättre än andra gånger.

Liams stora passion och specialintresse är Star Wars och han älskar det i alla former, han har haft stor nytta av det och hans utveckling går framåt. Riktigt roligt att se som mamma :)

Alla mina barn är speciella och unika på sitt alldeles egna lilla sätt och jag älskar dom mer än mest <3

Kram på er alla goa, njut av denna soliga söndag :)

lördag, juli 21, 2012

En gott skratt förlänger livet...

Igår va en riktig hemmafixardag, rensade i skåpen, bland pärmar och papper. Slängde hur mycket som helst, det är så skönt att rensa ibland :) Det är helt galet hur mycket grejer man samlar på sig i onödan, eller när man sparar det är det väl en tanke men men, mycket skit blir det iallafall.

Va iväg och köpte lite heminredning igår, det är såå mysigt när man får göra om och fixa lite hemma. Det är ju ingen "wow" sommar så något roligt får man sysselsätta sig med. Blev lite nya kuddar, filtar och massa annat skoj. Så fint blev det, ska komplettera lite till idag, hi hi :)

Jag fasar lite för hösten när skolan drar igång igen, Julian sov till 10:00 idag och har väl gjort så dom senaste veckorna... Blir till att ställa om snart :)

Liam har det jättebra hos moster, han har träffat mormor också :) Åh, jag saknar dom alla så himla mycket <3

Det händer så mycket spännande och skoj nu framöver, mer kan jag inte säga just nu... ;)

Få se vad denna underbara dag har att bjuda på ;)
Kram på er alla därute oavsett sol eller regn så njut av sommaren :)



fredag, juli 20, 2012

Liam borta!?

Nu har min älskade Liam åkt iväg till sin moster, åh jag va så ledsen när han gick. jag har visserligen varit ifrån honom förut men då har han varit på hemmaplan med morfar, nu är han iväg fem dagar. Det är såå jobbigt när han går ut genom dörren, många funderingar från en mamma.
Kommer det gå bra? Hur går tågresan? m.m

Vi mös och kramades en låååång stund i soffan tidigt imorse innan han skulle iväg. Jag var faktiskt ledsen men vet samtidigt att både han och jag behöver detta. Fem dagar går fort och snart är han hemma hos mig igen ;)


Mitt hjärta <3

Mammas sötnos...


 Min lilla Minoe är så härlig, hon vaknar på morgonen, äter välling och sen är det raka spåret ut i hallen för att hämta sina sandaler och fleecetröjan, japp FLEECETRÖJAN. Hon skulle kunna bo i den hur varmt det än är ute ;) Sötnosen min ;)


Minosan ute på språng :)


Kram på er alla och njut av helgen och sommaren ;) 


torsdag, juli 19, 2012

Vilken underbar dag det har varit idag. På fm hade jag megamys med Julin, Neo och Minoe. Lek i parken och god lunch sen va det dags för småfisarna att sova lite middag.
Liam har spenderat sin fm med sin morfar, bio och lunch i stan :)

På väg mot nya äventyr :)


n skön och mysig båttur ;)


På eftermiddagen tog jag Julian och åkte till Gröna Lund :) Åkband på och sen va det bara att köra på. Julian åkte bla Vilda musen, hans första riktiga berg o dalbana. Jag kan säga att jag trodde han skulle kissa på sig. Bilden får tala för sig själv <3 Mammas stora kille




Julian och jag tog lite lotter och spelade på olika chockladhjul, första spelet blev storvinst,  likaså ville han vinna en smurf till lillebror Neo <3 Så då köpte vi en lott så va det problemet löst. vinst igen, ja vad man säger man, han har turen med sig iallafall ;)

Mammas hjärta <3

Sen va det dags för lite god mat och något att dricka :)

Pizzaslice i solen :)


Köra bil och motorcykel va skojigt :)



Stolt kille hemma på gården igen :)

Jag älskar min Julian så himla mycket ;)

Nu har jag packat allt till Liam, han ska åka med sin morfar till min lillasyter i 5 dagar. Kommer bli så tyst och annorlunda, kommer att sakna ihjäl mig efter honom <3 Men jag och barnen ska hitta på massa skoj så tiden gårr fort ;)


Nu blir det sängen då John Blund kallar på mig, alltid sen i säng :(

Kärlek till er alla <3 <3 <3


Vart är solen...

Igår hade jag och pojkarna en mysdag :)
Vädret va ju inte så tilltalande för att lägga sig på stranden, så vi tog oss till Eriksdalsbadet. Liam va på strålande humör ändå tills vi kom in i omklädesrummet. Stel som en pinne började han gråta och ville inte alls bada, det var för mycket folk. Efter lite lirkandes så kom vi fram till att vi skulle gå in och titta iallafall. Inte duscha, inte bada, bara titta. så när vi bytt om och kommit in i badet så vände allting tvärt. Liam såg äventyrsbadet och ville genast bada, nära mamma, jag fick absolut inte släppa honom. Men efter 45 minuter så simmade han själv med sin fina smurfpuffar, åkte rutchkana med mamma och va som en fisk i vattnet. Efter två timmar fick äntligen upp honom för att kissa :)
Härliga barn :) Julian är också som en fisk i vattnet, han älskar att bada och har precis lärt sig att simma, han är så stolt, mammas hjärta.

Vädret va sådär och det va rätt tomt på utomhusbadet :(


Omklädda och klara :)


Två förväntansfulla killar :)


Efter badet va det såklart dags för mat och efter det åt vi glass :)

Mums mums, med ketchup på näsan :)


Glass i massa lass :)

Sen va det dags att åka in mot stora staden och handla presenter och lite fotbollskort och Star Warskort såklart :)

Stockholm är vackert :)

Idag är det fullspäckat schema.

Kram på er alla, skriver mer ikväll :) 



onsdag, juli 18, 2012

AMANDA EGILSSON

Det finns en tjej som heter Amanda Egilson som designar smycken, en helt enastående och fantastisk människa med ett hjärta av guld :) Hon ger varje smycke hon skapar en personlig "tatsch". Jag har en ring som hon designat där det står ÄLSKAD och när jag tittar på den varje dag så känner jag mig verkligen älskad. Precis så vill jag att min son med autism ska känna sig varje dag, ÄLSKAD! Han vet om sina fel och brister och blir konstant påmind om det så nu ska jag beställa ett halsband åt honom med precis samma text som på min ring så att han varje dag vet att just han är ÄLSKAD.

Mitt favoritsmycke hos Amanda är det fantastiskt fina halsbandet "Lycky coin" -silver






Jag rekommenderar varmt hennes webbshop där du finner all information du behöver :)
shop.amandaegilson.com

(Ni finner även länken på min sida under "Övriga länkar")

tisdag, juli 17, 2012

Blodsockerfall...

Är det höst ute eller är det sommar? För "varmt" för höst och för "kallt" för sommar. Jag vill ha soliga dagar så man kan ligga vid stranden utan att ens fundera över hurvida man behöver en tjocktröja eller inte :(

Men det finns solarium och äventyrsbad ;) Sen blir det lite extratid på gymmet också. Det blir inte roligare än vad man gör det till. Imorgon är det fullspäckat schema med massa skoj :)

 Idag har jag ont i vänster axelpart, aj aj aj, in mot nacken och ner. Känns ungefär som att ha två metallplattor inopererade i nacken/axeln. Jag är liiiite stel tror jag. Bör göra något åt det snarast...

Min älskade dotter fyller 15 i september och "the big suprise" är nu klart. Hon kommer att bli såå glad och överraskad. Mer vågar jag inte säga eftersom hon läser mammas blogg såklart! <3 <3 <3







Idag har det varit en jobbig och trött dag, alla har varit sega och trötta och ingenting har väl egentligen fungerat som det ska :( Men det är bara att rycka upp sig, sova lite och ladda upp batterierna se fram emot morgondagen. Det är alltid en morgondag oavsett glädje eller sorg.
Fast jag lider så med Liam när vi har en dag som idag, när han vaknar på morgonen och man vet att det här är ingen bra dag. Det går liksom inte att bryta det då, man biter i det sura äpplet och försöker att underlätta så mycket som man bara kan för honom. Han har varit splittrad och lite frånvarande idag, ätit superdåligt och har haft världens taskigaste humör. Det gör sitt till också när blodsockret inte håller en jämn nivå.

Nä nu ska jag leta efter John Blund, för trött är jag inte fast jag borde vara det.

Kram på er alla och ta vara på dom människor som ställer upp och vill er väl. Dom vännerna som ni vet håller er kärt oavsett vad. Viktiga och riktiga vänner :)

Livets balansgång...

Ja då försvann den måndagen också, den sprang förbi.
Har hunnit tränat dubbelpass idag, först spinning och sen Core (mage, rygg, axlar m.m)
Det var verkligen superskönt att få koppla av lite :) Jag mår verkligen så mycket bättre nu när träningen och maten har kommit igång ordentligt. Sen har det varit parken med barnen hela dagen, även om solen har lyst med sin frånvaro.

Bus i parken med barnen och kompisar :)


Minoe älskar att vara ute :)
Mammas hjärta :)


Min lilla Neo älskar att klättra
och hänga på allt :)


Har funderat en del idag, livet är verkligen orättvist, vissa åker rakt igenom det på ett bananskal (vilket inte jag skulle tycka va kul) andra kämpar och kommer ett steg fram och två tillbaka. Jag har nog tur som ända har fått en viss balans på mitt liv, vet vad jag vill och hur jag når dit. Lyfter fram det positiva och fokuserar på det istället för att se alla misstag och misslyckanden. Tror ändå någonstans att livet blir lite vad man gör det till, vad skapar vi för förutsättningar för våra barn, vad får dom för syn på livet och hur uppfattar dom andra människor egentligen. Våra barn är vår framtid och det är viktigt att lära dom rätt saker. Det är okej att bråka, gråta och vara arg, det tillhör livet likaväl som det tillhör att få vara glad, lycklig och bara tillfreds med sig själv och livet.

Jag är nu 32år och njuter av livet varje dag, visst fattas det ett par pusselbitar, men det är inget jag fokuserar på eller stör mig på. Det kommer när man minst anar det, när man inte funderar och tänker så mycket :)





 Men det finns människor som aldrig slutar att förvåna mig och ibland skär det i hjärtat riktigt djupt när jag vet att det sårar dom jag älskar och bryr mig om mest av allt och alla. När det skadar och sätter djupa ärr, då är det inte okej längre, då måste jag iallafall tänka om och omvärdera. Jag dömmer aldrig någon, alla är vi speciella och intressanta på ett eller annat sätt, vissa mer och vissa mindre. Men det vi ska komma ihåg är att vi alltid är riktiga människor med riktiga känslor och det ska man inte spela på eller leka med.

Mammas Liam <3 :)


Det finns en komiker som jag verkligen tycker så mycket om. Han är äkta, sig själv och brutalt ärlig. Han bjuder på sig själv och står för det han tycker, helt amazing :) Magnus Betner. Tittade på en av hans shower idag och jag låg på golvet och vred mig av skratt, Man får inte vara så finkänslig om man ska lyssna på honom :)

Nä, nu kallar John Blund, tror jag iallafal :) Sov gott alla underbara :)
Natti natti <3